Sedinta foto hoverboard

23/04/2021

Fotograf produse

Fotografia de produs a devenit un domeniu de activitate important deoarece comertul electronic este una dintre cele mai utilizate modalitati pentru achizitionarea diverselor produse. Avand in vedere ca in mediul online clientul nu poate interactiona din punct de vedere fizic cu produsul pe care doreste sa il achizitioneze este necesar ca fotografia acestuia sa fie cat mai sugestiva. Un produs a carui fotografie este realizata intr-un mod profesionist este considerat a fi un produs de calitate superioara ceea ce face ca sansele de achizitionare sa creasca.

In orice domeniu de activitate exista anumite trucuri care trebuie implementate pentru a putea obtine rezultate cat mai bune.

• Plaseaza produsul in zona de focus a echipamentului foto utilizat in timpul procesului de fotografiere a produsului. Pentru a scoate in evidenta toate calitatile oferite de catre produsul pe care doresti sa il vinzi este necesar ca acesta sa fie pozitionat in zona de focus a echipamentului foto. De asemenea, este necesara utilizarea unui fundal alb. Este cunoscut faptul ca albul evidentiaza detaliile care la prima vedere par nesemnificative motiv pentru care acesta nu trebuie sa lipseasca din procesul de fotografiere a produsului.

• Atentie mare la procesul de post – procesare. Modul in care arata fotografia depinde intr-o mare masura de modul in care aceasta este prelucrata. Asadar, pentru a putea obtine o poza profesionala trebuie sa utilizezi programe special concepute pentru procesarea fotografiilor. Adobe Photoshop este unul dintre programele cele mai utilizate de catre specialistii care lucreaza in cadrul fotografiei de produs pentru ca acest program ofera foarte multe optiuni care pot fi utilizate pentru imbunatatirea fotografiei.

• Utilizeaza un aparat/camera foto special conceput pentru fotografia de produs. Pentru a putea realiza o fotografie de produs reusita nu este suficient sa utilizezi un echipament foto de ultima generatie ci, este necesar ca respectivul echipament foto sa fie special realizat pentru fotografierea produselor. In cadrul acestui proces de fotografiere sunt necesare anumite detalii tehnice care nu se regasesc pe orice echipament foto. Asadar, atentie la detaliile tehnice ale aparatului foto utilizat in cadrul procesului de fotografiere a produselor. Pentru a realiza fotografii asa cum vezi ini revistele de specialitate utilizeaza doar echipamente foto destinate acestui domeniu de activitate.

Fotografia de produs este utilizata in multe domenii de activitate, marketing, publicitate sau comert fiind doar 3 dintre domeniile in care fotografia de produs joaca un rol foarte important.