Ponturi pentru a fotografia produsele intr-un mod profesionist

17/04/2021

Mediul online este utilizat pe zi ce trece din ce in ce mai frecvent pentru efectuarea cumparaturilor. Avand in vedere aceasta situatie, tot mai multi comercianti intra pe piata comertului electronic. Pentru ca pe aceasta piata interactiunea dintre client si produs se realizeaza doar la nivel optic, este necesar ca fotografia produsului aflat la vanzare sa fie cat mai sugestiva. Realizarea unei astfel de fotografii depinde de respectarea mai multor ponturi, cateva dintre cele mai importante fiind prezentate in continuarea acestui articol.

Cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont pentru a fotografia produsul intr-un mod profesionist

Calitatea fotografiei unui produs contribuie la cresterea nivelului vanzarilor respectivului produs, mai ales in cazul in care este vorba despre comertul electronic. Asadar, fiecare comerciant care activeaza in cadrul acestui domeniu de activitate ar trebui sa faca tot ceea ce este posibil din punct de vedere tehnic pentru a avea cele mai bune fotografii cu produsele pe care doreste sa le comercializeze. Obtinerea unor astfel de fotografii depinde de respectarea urmatoarelor ponturi:

  • Aparat/camera de fotografiat de ultima generatie. Pentru ca toate detaliile produsului fotografiat sa iasa in evidenta, este necesara utilizarea unui aparat/camera foto de ultima generatie. Dezvoltarea tehnologiei face ca in momentul de fata pe piata sa existe aparate/camere foto care realizeaza fotografii la rezolutii pur si simplu fantastice. Asadar, in cazul in care doresti sa impresionezi clientul, fotografiaza produsele cu ajutorul unui echipament de ultima generatie.

  • Trepied. Succesul unei fotografii depinde de nivelul de stabilitate oferit de catre trepiedul utilizat. Tremuratul mainilor este cel mai mare dusman al fotografiei, motiv pentru care trebuie luate toate masurile pentru a preveni realizarea unei fotografii neclare. Utilizarea unui trepied care ofera stabilitate in timpul procesului de fotografiere este solutia cea mai performanta care trebuie utilizata pentru realizarea unei fotografii clare, patrunzatoare, care sa redea intr-un mod cat mai clar pana si cele mai mici detalii ale produsului fotografiat.

  • Identifica unghiul cel mai bun pentru realizarea fotografiei. In acest sens, va trebui sa realizezi fotografii din toate unghiurile posibile si sa le compari, pentru a putea identifica unghiul care scoate cel mai bine in evidenta produsul fotografiat.

  • Realizeaza fotografiile intr-o zona in care este foarte multa lumina naturala. Pentru ca produsul fotografiat sa aiba un aspect cat mai natural, este necesar ca procesul de fotografiere sa fie realizat intr-o zona cu foarte multa lumina naturala. Sub nicio forma nu trebuie utilizata o sursa de lumina artificiala si nici nu trebuie ca produsul fotografiat sa se afle in bataia directa a razelor solare.

  • Utilizeaza un fundal alb. Indiferent de produsul pe care doresti sa il fotografiezi, trebuie sa utilizezi un fundal alb pentru ca fotografia sa fie cu adevarat spectaculoasa si atractiva din punct de vedere estetic. Utilizarea unui astfel de fundal va scoate in evidenta produsul, motiv pentru care trebuie sa fotografiezi produse care se afla in cea mai buna stare din punct de vedere optic.

Concluzii

In societatea in care traim imaginea conteaza din ce in ce mai mult, de aceea trebuie sa facem tot ceea ce este posibil pentru ca imaginea noastra sau a produselor pe care le comercializam sa fie cat mai atractiva. Pentru ca fotografiile sa arate intr-un mod cat mai profesionist, trebuie respectate printre altele si sfaturile prezentate in cadrul acestui articol.